Novosti

Krašić posjetili hodočasnici iz Oroslavja

Postavljeno 11/12/2014 | od : | Kategorija : Novosti | 1 komentar

U organizaciji Turističke zajednice općine Krašić 10.12.2014. godine Krašić su posjetili hodočasnici iz Oroslavja.
Dobrodošlicu im je poželio i predsjednik Turističke zajednice općine Krašić gospodin Josip Petković Fajnik koji ih je srdačno pozdravio.

Posjetili su izložbu slika „ Tragom svijetlosti i boja“ u zgradi Općine, zatim su se uputili u rodnu kuću blaženog Alojzija Stepinca u Brezariću gdje ih je dočekala gospođa Mirica Stepinac i pokazala spomen sobu i rodnu kuću blaženog Alojzija Stepinca te pozvala sve prisutne na čaj i kolače koje je sama spremila.
Nakon posjete rodne kuće blaženika, posjetili su Crkvu Svetog Siksta II Pape u Pribiću i Crkvu Majke Božje Dolske u Dolu gdje ih je dočekao velečasni Stjepan Dijaneš.
Nakon obilaska obje crkve hodočasnici su se uputili na Obiteljsko Gospodarstvo Šimanović gdje su imali dogovoreni ručak. Nakon organiziranog ručka uputili su se prema Krašiću.
U Krašiću ih je dočekao velečasni Dragutin Kučan koji je predvodio križni put i Svetu misu za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca Svetim, nakon Svete mise razgledali su crkvu Presvetog Trojstva u Krašiću i sobu blaženog Alojzija Stepinca u župnom dvoru.

Komentar

  • Danica Hursa

    15/12/2014 at 5:23 pm

    Poštovani i dragi prijatelji,
    i ovim putem želim iskazati iskrenu zahvalnost svima vama na srdačnom prijemu.Vama gospođo Marija neka po zagovoru vašeg i našega blaženog Alojzija Stepinca dragi Bog čuva i sačuva i nagradi dobrotu i trud koji ste uložila u ovaj naš prvi, ali nadasve srdačan i radostan susret.Gospođo Stepinac tako kako ste vi nas primila i ugostila tako se prima obitelj, hvala vam.Župnicima vlč.Dijanešu i vlč.Kučanu hvala na pobožnosti i strpljenju.Blaženiku našemu hvala, čast i dika za sve što je učinio i čini za Crkvu, pojedince i naš dolazak

Komentiraj članak