Događanja

Velika eko-akcija uklanjanja otpada i uređenja okoliša Brezarića

Postavljeno 16/03/2015 | od : | Kategorija : Događanja | 0 komentara

Ekološko društvo Žumberak,
u suorganizaciji s Općinom Krašić, Turističkom zajednicom Općine Krašić, Župnim uredom Svetog Trojstva Krašić i udrugom Qaulitas Vita
organizira veliku eko-akciju uklanjanja otpada i uređenja okoliša Brezarića

u subotu, 28. 03. 2015. s početkom u 9h na lokaciji Vrh

Sveti papa Ivan Pavao II. je često isticao da je «EKOLOŠKA KRIZA PONAJPRIJE KRIZA MORALA I ISTINSKI PREZIR SPRAM ČOVJEKA», i to je bila ideja vodilja Ekološkom društvu Žumberak u svom djelovanju.
Među brojna zla koja nam prijete kroz globalizaciju te istinski ugrožavaju moral jest i ekološka kriza.
Veliki poticaj za daljnje ekološko djelovanje dolazi nam danas od pape Franje, koji kaže “Bog uvijek prašta, čovjek ponekad, a priroda nikada”.
Nijedan papa do sada nije toliko spominjao zaštitu okoliša kao papa Franjo, i priprema encikliku o ekologiji, koja bi trebala biti objavljena tijekom 2015.
Biti će to prva enciklika jednog pape o ekologiji.

Pozivamo domaće, vjernike da  uz molitve za proglašenje SVETIM našeg blaženika Alojzija,  sudjeluju u eko-akciji uklanjanja otpada iz područja Brezarića, gdje se rodio bl. Alojzije, kako bi se i na taj način doprinjelo molitvi za proglašenje bl. Alojzija SVETIM. Eko-akciju će popratiti TV 4 R, naš Joža Grdina.

Pozivamo i sve žitelje Općine Krašić, Općine Žumberak, kao i cijelog ozaljskog i samoborskog djela Žumberka da uređuju svoj okoliš i uklanjaju otpad iz prirode!

Komentiraj članak