DogađanjaNovosti

USPJEŠNO PROVEDENA EKO AKCIJA

Postavljeno 08/04/2017 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 1 komentar

U subotu, 08. travnja uspješno je provedena ovogodišnja Eko akcija ‘Za ljepši i čišći okoliš’.

Od 2009. godine zajednički je organiziraju općina Krašić i Ekološko društvo Žumberak na čelu sa predsjednikom Josipom Šintićem, uz podršku Zagrebačke županije.

Ove godine uz brojne volontere, planinare iz Zagreba i Siska, koji su ujedno i članovi Ekološkog društva, akciju su aktivno podržali i članovi DVD-a Krašić na čelu sa predsjednikom Josipom Županac. Akcija je provedena na tri lokacije: uz pješačke staze od benzinske crpke do zgrade Osnovne škole, te kroz cijelu šumu Jazbinu, od Brezarića prema Mirkopolju i na kraju na ‘Baltićevcu’ gdje je bila i najveća divlja deponija.

Ukupno je i ove godine sakupljeno i zbrinuto 30-ak metara kubnih raznog otpada na području općine Krašić.

Svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj eko akciji velika zahvala.

Komentar

  • jOSIP šINTIĆ

    15/04/2017 at 9:22 am

    U ime Ekološkog društva Žumberak pohvale ekološki osvještenom načelniku Općine Krašić, g. Josipu petkoviću Fajniku, koji je sa svojim sinčićem osobno sudjelovao u eko-akciji, te g. Stjepanu Cipuriću i Ivanu Grgasu koji su uz predsjednika DVD Krašić J. Županca marljivo surađivali, kao i domaća studentica Petra Franjić sa svojim prijateljicama. Od predstavnika članova ED Žumberak, koji su planinari HPD Kapela, HPD Vihor i HPD Sisak zahvala istaknutom alpinistu Mateju Perkovu i donedavnom predsjedniku HPD Kapele, Goranu Zadražilu za pripremu kotlovine. Zahvala g. Josipu Barundiću Špoljaru za odličnu graševinu i NK “Mladost” Brezarić za prostorije i pribor za kotlovinu, te voditeljici TZOK, gđi.Mariji Ribarić.
    Josip Šintić, predsjednik ED Žumberak i voditelj projekta ULJEPŠAJMO SVOJ ZAVIČAJ “VIŠE CVIJEĆA – MANJE SMEĆA”

Komentiraj članak