DogađanjaNovosti

PROSLAVLJENO STEPINČEVO U BLAŽENIKOVOJ RODNOJ ŽUPI

Postavljeno 12/02/2018 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 1 komentar

STEPINČEVO, 10. veljače 2018. svečano je proslavljeno u blaženikovoj rodnoj župi Presvetoga trojstva u Krašiću. Svečanim misnim slavljima u 08:00 h, 10:30 h koje je predvodio kardinal Vinko Puljić, a koju je izravno prenosila  i Hrvatska radio televizija, te u 17:00 h koje je predvodio vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac. Svečanim sjednicama općinskog vijeća i turističkoga vijeća u Krašiću dostojno je obilježena 58-ma godišnjica smrti blaženoga Alojzija. Mnoštvo vjernika, hodočasnika okupilo se na Stepinčevo u Krašiću. Ove godine slavi se i 120. godina njegova rođenja i obilježava 20. godišnjica od njegova proglašenja blaženim u mjesecu listopadu 1998.na Mariji Bistrici, a vjernici mole da ga se uskoro proglasi i svetim.

Na središnjem trgu u Krašiću nije bilo slobodnoga mjesta, te velika zahvala ide DVD Krašić, LU ‘Fazan’, KUD Josip Torbar, Suvenirnici ‘Stepinac’, svim ostalim udrugama i OPG-ima koji su se aktivno uključili i svojom ponudom obogatili obilježavanje ovog značajnog i posebnog datuma za sve nas u Krašiću, a  i puno šire.

Komentar

  • Ana

    03/08/2018 at 7:28 am

    Adventures of Huckleberry Finn (or, in more recent editions, The Adventures of Huckleberry Finn) is a novel by Mark Twain, first published in the United Kingdom in December 1884 and in the United States in February 1885. Commonly named among Read more to click huckleberry finn online book

Komentiraj članak