DogađanjaNovosti

SVEČANO OBILJEŽENO 20 GODINA BEATIFIKACIJE KARDINALA STEPINCA

Postavljeno 04/10/2018 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

U Krašiću je svečanim misnim slavljem u 12 sati uz prisustvo preko 400 svećenika i bogoslova Zagrebačke crkvene pokrajine predvođenih biskupima i Zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem obilježeno 20 godina beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca na Mariji Bistrici 03. listopada 1998. godine. Blaženim ga je proglasio Sveti papa Ivan Pavao II. , pred mnoštvom vjernika, hodočasnika iz Hrvatske i iz cijeloga svijeta ovim riječima:

”Mi, udovoljavajući želji Našega brata zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića te brojne druge braće u biskupstvu i mnogih vjernika, pošto smo razmotrili mišljenje Zbora za proglašenje svetih, Našom apostolskom vlašću dopuštamo da se sluga Božji Alojzije Stepinac odsada naziva blaženim i da se svake godine na dan njegova rođenja za nebo, desetoga veljače, može slaviti njegov spomendan na mjestima i na način kako je to određeno kanonskim propisima. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” Amen.

Navečer u 18.30 sati za župljane i vjernike održano je zahvalno misno slavlje koje je predslavio vlč. mr. Jakov Rađa, a nakon svete mise održao je i katehezu za mlade.

Prije svete Mise u 12 sati predsjednik Turističke zajednice općine Krašić položio je cvijeće i zapalio svijeću kod kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj članak