DogađanjaNovosti

ODRŽANI DANI KRUHA NA SREDIŠNJEM TRGU U KRAŠIĆU

Postavljeno 07/10/2018 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

U nedjelju 07. listopada na središnjem trgu u organizaciji Turističke zajednice općine Krašić održana je tradicionalna manifestacija ‘Dani kruha’ zahvala za plodove naših njiva i plodove rada vrijednih ljudi.

Manifestacija se uvijek održava početkom mjeseca listopada, kao slavljenje i zahvala za plodove naših njiva i rada vrijednih ljudi, zemljoradnika, te također ove godine slavimo 20.godina od kada je kardinal Alojzije Stepinac na Mariji Bistrici proglašen blaženim od Svetog pape Ivana Pavla II.

Na ovogodišnjoj manifestaciji najviše do sada sudionika, a sudjelovali su: učitelji i učenici iz Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinac i učeničke zadruge ‘Pčelica’, Dječji vrtić “DIDI”, članice i članovi KUD-a ‘Josip Torbar’, Krašićke mažoretkinje, udruga ‘Brezarske švelje’ iz Breazrića, MED Jarnečić iz Krupača, vinar Barundić-Špoljar iz Brezarića, OPG Grgić iz Zajačkog sela, medičarna Arko, Udruga vrata prirode, OPG Gvozdanović, OPG Matko, NK Pribić, OPG Guštin te licitari.

Prije blagoslova plodova na trgu kod jutarnje Svete mise, u crkvi Presvetoga Trojstva povodom početka nove školske godine blagoslovljeni su učenici prvoga razreda i ostali prisutni učenici, te njihovi učitelji.
Nakon svečanog blagoslova prisutne su svojim nastupima na trgu razveselili pjesmom i plesom dječji vrtić “DIDI”, Krašićke mažoretkinje i mladi članovi KUD-a Josip Torbar.

Komentiraj članak