DogađanjaNovosti

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSJETILA OPĆINU KRAŠIĆ

Postavljeno 27/01/2019 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

Kao što je bilo i najavljeno u okviru posjeta Zagrebačkoj županiji, u četvrtak 24. siječnja nešto prije 14 sati Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji župana Zagrebačke županije posjetila je našu Općinu Krašić.

Na središnjem trgu u Krašiću dobrodošlicu joj je zaželio načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik sa svojim suradnicima, te upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Ivan Vučak, te su joj tom prilikom uručeni prigodni darovi. Predsjednica je prilikom dolaska na trgu pozdravila sve prisutne mještane koji su se okupili kako bi je vidjeli i pozdravili.

Nakon dočeka gospođa Predsjednica je položila cvijeće kod kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, te se sa suradnicima i svojim domaćinima uputila u crkvu Presvetoga trojstva gdje je pjesmom dočekana od župnoga zbora, a potom je velečasni Vučak kazao najvažnije o samoj crkvi i oltaru blaženoga kardinala Stepinca.

Nakon posjeta crkvi svi zajedno zaputili su se u obilazak Spomen soba blaženoga Alojzija Stepinca u župnoj Spomen kući u kojoj je kardinal 1960. godine preminuo, te se predsjednica na kraju obilaska upisala u knjigu dojmova.

“U spomen na posjet Krašiću, zavičaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji se, u vremenima bremenitim nesrećama, ratovima i nasiljem, zalagao za život i ljudsko dostojanstvo svakog djeteta i čovjeka, izražavam uvjerenje kako će njegova ljubav prema čovjeku i svjedočanstvo istine zauvijek ostati živi dio naše duhovne baštine i svjetlo našim djelima za dobro hrvatskog naroda i Domovine.”

Posjet općini Krašić nastavio se posjetom tvornici stolarije ŽE-MA, vlasnika Josipa Rajakovića, gdje je predsjednica osobno obišla cjelokupnu proizvodnju i zadržala se u kratkom razgovoru sa vlasnikom tvrtke.

  

 

  

Komentiraj članak