DogađanjaNovosti

ODRŽANI” DANI KRUHA” U KRAŠIĆU

Postavljeno 06/10/2019 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

U nedjelju 06. listopada na središnjem trgu u organizaciji Turističke zajednice općine Krašić i Župe Presvetog Trojstva Krašić održana je tradicionalna manifestacija ‘Dani kruha’ zahvala za plodove naših njiva i plodove rada vrijednih ljudi.

Manifestacija se uvijek održava početkom mjeseca listopada, kao slavljenje i zahvala za plodove naših njiva i rada vrijednih ljudi, zemljoradnika, te također ove godine slavimo 100 godišnjicu od rođenja kardinala Kuharića i 21.godina od kada je kardinal Alojzije Stepinac na Mariji Bistrici proglašen blaženim od Svetog pape Ivana Pavla II.

Na ovogodišnjoj manifestaciji najviše do sada sudionika, a sudjelovali su: učitelji i učenici iz Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinac i učeničke zadruge ‘Pčelica’, Dječji vrtić “DIDI”, članice i članovi KUD-a ‘Josip Torbar’, Krašićke mažoretkinje, udruga ‘Brezarske švelje’ iz Brezarića, OPG Pužin Švalj, MED Jarnečić iz Krupača, vinar Barundić-Špoljar iz Brezarića i Vina Rajaković , medičarna Arko, OPG Gvozdanović, OPG Matko, NK Pribić, PG Penić, Pekarnica Krašić.

Prije blagoslova plodova na trgu kod jutarnje Svete mise, u crkvi Presvetoga Trojstva povodom početka nove školske godine blagoslovljeni su učenici prvoga razreda i ostali prisutni učenici, te njihovi učitelji.
Nakon svečanog blagoslova prisutne su svojim nastupima na trgu razveselili pjesmom i plesom dječji vrtić “DIDI”, Krašićke mažoretkinje i mladi članovi KUD-a Josip Torbar.

Komentiraj članak