DogađanjaNovosti

OTVORENA 3. SAMOSTALNA IZLOŽBA MONS. JURAJA JEZERINCA

Postavljeno 27/01/2020 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

U subotu, 25. siječnja u Zagrebu u Dvorani Župe Svetog Franje Ksaverskoga na Ksaveru otvorena je 3. po redu samostalna izložba slika biskupa u miru mons. Juraja Jezerinca.

Nakon prve samostalne izložbe otvorene u općinskoj vijećnici u krašiću, potom druge otvorene u Svetištu Svetoga Josip u Karlovcu došao je red i na Zagreb. Mons. Jezerinac oduvijek je imao dar i ljubav za slikanje, ali ga je životni poziv odveo u redovništvo i sve do svojega umirovljenja zbog brojnih obveza koje su od njega zahtijevale odgovorne dužnosti koje je obnašao u Katoličkoj crkvi, nije imao dovoljno slobodnoga vremena značajnije se posvetiti slikanju, iako je to ponekada uspijevao. Nakon umirovljenja, a posebno od 2017. godine puno vremena posvećuje slikarskom stvaralačkome procesu, za koji kako kaže kada se preda slikanju dan mu prođe kao sat, zaboravi na vrijeme i uživa u stvaranju vedrih i žarkih boja prirode koja nas okružuje, koja popunjavaju motivi životinja, a sve skupa okruženo Božanskim, kao što i sam naziv izložbe kaže: ‘Priroda govori o Bogu’. Izložba će biti otvorena naredna tri tjedna, a i ova je kao i prethodna izložbeno-prodajna te će sav prihod od iste biti namijenjen za obnovu Samostana časnih sestara u Krašiću.
Svojim dolaskom otvorenje izložbe uveličali su svojim dolaskom brojni prisutni, između ostalih vojni ordinarij biskup Jure Bogdan, časne sestre, Služavke Maloga Isusa na čelu sa časnom sestrom provincijalkom Petrom Marjanović, brojni redovnici, članovi obitelji monsinjora Jezerinca, kao i načelnik općine Krašić Petković Fajnik.

 

 

Komentiraj članak