DogađanjaNovosti

IZRAĐENA NOVA TURISTIČKO PLANINARSKA KARTA „ŽUMBERAČKO GORJE“

Postavljeno 27/01/2020 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 1 komentar

U subotu u Jastrebarskom predstavljena je nova karta HGSS-a stanice Samobor „Žumberačko gorje, turističko – planinarski zemljovid“. Karta je pripremljena u suradnji sa Turističkim zajednicama Krašića i Jastrebarskog te Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Zemljovid Žumberačkog gorja obuhvaća Žumberak i zapadni dio Samoborskog gorja. Prikazan je na dva kartografska lista koji obuhvaćaju površinu od 649 km 2 . Na njemu su uz ažurirane topografske podatke prikazani: 180 km planinarskih puteva, planinarski objekti, biciklističkih staze, pješačke i poučne staze, staze na nordijsko hodanje, hodočasnički putevi, prirodne i kulturne znamenitosti.

Tako je izdavanjem zemljovida Samoborskog gorja prošle godine, obuhvaćeno područje cijelog Parka prirode Žumberak- Samoborsko gorje.

Osim za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja, ovaj zemljovid je namijenjen širokom krugu korisnika: planinarima, biciklistima, izletnicima, rekreativcima, turističkim zajednicama i svima koji se kreću po Žumberačkom gorju.

Primjerak karte moći će se dobiti svakim radnim danom u TZO Krašiću.

Komentar

  • Fabijan

    09/02/2020 at 8:36 am

    Popravite kameru

Komentiraj članak