DogađanjaNovosti

TRADICIONALNI ‘PRIBIĆKI SUSRETI 2020.’ OVOGA VIKENDA 07. I 08. KOLOVOZA

Postavljeno 07/08/2020 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

Drugi vikend u mjesecu kolovozu rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju Pribićki susreti koja će se održati 8. i 9. kolovoza na igralištu Nogometnog kluba Pribić. Kao i svake godine organizator ovog dvodnevnog sportsko-zabavnog događaja je Nogometni klub Pribić. U subotu 8. kolovoza u 14 sati počinje malonogometni Turnir pribićkih sela, a navečer slijedi zabava uz glazbeni sastav Impulse. Drugi dan ovog zabavno-sportskog događaja, u nedjelju, od 13 sati igra se završnica Turnira pribićkih sela, a nakon toga, od 16:00 slijede natjecanja u starim seoskim igrama – vučenje kola, skakanje u vreći, nošenje jaja, povlačenje štrika, ispijanje pive, vožnja tački, bacanje kamena, ruđenje kukuruze. Kao završetak ovogodišnjeg druženja ponovno slijedi zabava uz poznati pribićki bend Maestral.

Pribićki susreti su tradicija duga 42 godine koja okuplja ljude iz pribićkog kraja, okolnih mjesta te mnoge Pribićance raseljene po inozemstvu. Pribićki susreti povezani su sa proslavom Šikustova, tj. danom župne crkve koja nosi ime Svetog Siksta. Šikustovo se slavi 7. kolovoza, a Susreti se održavaju vikend nakon toga. Brojni Pribićanci upravo zbog Šikustova i Pribićkih susreta svoj godišnji odmor planiraju upravo tada. Značaj Pribićkih susreta za Pribić je iznimno velik. Prema starim pravilima i običajima, u seoskim igrama i malonogometnom turniru sudjeluju samo pribićka sela i zaselci, odnosno stanovnici tih mjesta i ljudi porijeklom iz tih mjesta.

NK Pribić se dokazao kao odličan organizator zabavno-sportskih događaja, stoga i ove godine možemo očekivati vrhunsku zabavu. Uz dobar provod najbolje ide dobro jelo i piće pa će se i ove godine organizator pobrinuti da ponuda bude raznolika. Pripremljena je i tombola sa vrlo vrijednim nagradama. Neke od vrjednijih nagrada su: vikend ljetovanje u mjestu Šilo na otoku Krku, godinu dana besplatne satelitske TV i brojne druge.

Ovogodišnji Pribićki susreti su specifični zbog posebnih mjera kojih se moraju pridržavati organizatori i posjetitelji, zbog korona virusa. Organizator će se pobrinuti da se poštivaju sve epidemiološke mjere i preporuke koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite. Prema preporukama epidemiologa iz HZJZ-a igra borba na brvi je izbačena iz natjecanja zbog izravnog fizičkog kontakta kojeg ostvaruju sudionici. Kod ostalih igara ne dolazi do izravnog fizičkog kontakta, te je samo važno poštovati fizički razmak.

Pozivamo sve da dođu na dvodnevno druženje puno zabave.

RASPORED

SUBOTA, 8.8.

14:00 POČETAK – MALONOGOMETNI TURNIR PRIBIĆKIH SELA

20:00 ZABAVA – GRUPA IMPULSE

NEDJELJA, 9.8.

13:00 ZAVRŠNICA – MALONOGOMETNI TURNIR PRIBIĆKIH SELA

16:00 POČETAK – STARE SEOSKE IGRE

20:00 ZABAVA – GRUPA MAESTRAL

Komentiraj članak