DogađanjaNovosti

POSJETA OPG-u ĆUK u KRAŠIĆU

Postavljeno 17/11/2020 | od : | Kategorija : Događanja,Novosti | 0 komentara

Turistička zajednica općine Krašić nastavila je sa obilaskom turističke ponude na svojemu području. Srećom predivni krašićki (k)raj – Stepinčev zavičaj ne čini samo predivna priroda  i svetost ovoga mjesta. Svaku sredinu ipak obilježavaju prvenstveno ljudi.
Kako je na dužnosti voditelja TZO Krašić gospodin Kuka od mjeseca rujna, želja nam je da se u direktnom susretu sa stanovnicima ovoga kraja, obilaskom njihovih domaćinstava, upoznajemo ih i gledamo sve zanimljivo za daljnji razvoj turizma u Dolini kardinala. Posebno su interesantni gospodarstveni resursi, a među njima svakako vrlo važnu ulogu imaju OPG-ovi, kao veliki gospodarski i turistički potencijal ovoga kraja. Posebno kvalitetno vinogradarstvo koje je kroz stotine godina prisutno u ovome kraju.
Na red za obilazak dan poslije tradicionalnoga ‘Martinja’ bio je posjeta OPG – u Josip Ćuk. Vinogradarstvo je već kroz nekoliko generacija prisutno u cijenjenoj obitelji Ćuk. Predstavnike TZO Krašić srdačno je dočekao današnji „mladi gazda“ Josip Ćuk. Obišli smo podrum na brežuljku ponad Krašića, nakon obilaska počastio nas je svojim domaćim proizvodima. Uz dugu tradiciju u proizvodnji vina, koju smo već spomenuli, važno je napomenuti da obitelj Ćuk posljednjih godina značajno ulaže u proširenje proizvodnje i nove nasade vinograda.
Zeleni silvanac, sivi pinot, graševina, rajnski rizling i vrhunska frankovka zaštitne su „marke“ obitelji Ćuk. Zamjetno je da kod ovog mladog čovjeka i poduzetnika je pogled na daljnji razvoj obiteljskog gospodarstva, gdje prevladava odmjerenost, sistematičnost, pedantnost, a prije svega, realnost u kojim uvjetima danas živimo.

Komentiraj članak