Aktivni odmor

Krašić je mjesto, jednostavno stvoreno za kopnene avanturiste i raj za izletnike, rekreativce i sve one koji su željni uživanja u prirodnim ljepotama.

divider

 

  • Istražite Krašić biciklom

biciklizam-300x199Ukoliko želite doživjeti Krašić svim osjetilima učinite to na 2 kotača. Imate savršenu kombinaciju puteva za vožnju biciklom – alsfalta, makadama i šumskih staza. Visinska razlika je idealna za bicikliranje jer tu se izmjenjuju doline sa blagim usponima koje dodatno pojačavaju osjećaj slobode i kretanja u prirodi.

U vožnji biciklima po krašićkom kraju, mogu uživati zaista svi. Stoga, ukoliko želite pobjeći od stresne svakodnevnice i napuniti baterije – uzmite svoje najdraže prometalo i ravno u Krašić. Očekuje vas nezaboravan dožviljaj i puno prirodne svježine i akcije.

Dolina kardinala je jedno od najomiljenijih okupljališta biciklista iz cijele Hrvatske.

Preuzmite biciklističke karte

 

 

divider

 

divider

 

  • Atletska utrka “Dolinom kardinala”

250976_10150203050123749_818473748_7129267_7406432_nPoglavarstvo općine Krašić svake godine organizira atletsku utrku Dolinom kardinala u Krašiću. Utrka se tradicionalno održava početkom svibnja odnosno u čast rođenja blaženog Alojzija Stepinca (8. svibnja).

Trasa staze od 23,4 kilometra prolazi uz rodne kuće hrvatskih kardinala i biskupa. Staza je brdovita i zahtjevna ali svake godine okuplja sve više i više maratonaca te je uvrštena i u kalendar Europske federacije.

 

 

divider

divider

 

  • Motokros staza

motoNa lijepo uređenoj  motokros stazi  Draga u Krašiću već se tradicionalno održava Otvorena prvenstvo Hrvatske u superkrossu i quadcrossu.

Uz najbolje hrvatske vozače, nastupaju i gosti iz drugih zemalja.

Taj uzbudljivi sport iz godine u godinu privlači sve veći broj zainteresiranih posjetitelja.

 

 

 

 

divider

divider

 

  • Planinarenje

2013-05-04-Zumberak-07Otkrijte čari planinarenja !

Planinarenje ili tek šetnja po okolnim brdima idealan je spoj zabave i boravka na svježem zraku.

 

 

 

 

 

divider