Okruženje

.

  • PARK PRIRODE ŽUMBERAK

www.park-zumberak.hr

logo_ppzumberakPodručje Žumberka i Samoborskog gorja 28.svibnja 1999. Odlukom Hrvatskog sabora proglašeno je zaštićenom prirodnom vrijednošću: Parkom prirode. Park prirode je prostrano prirodno ili dijelom kultivirano područje kopna i/ili mora s ekološkim obilježjima međunarodne i nacionalne važnosti, s naglašenim krajobraznim, odgojno – obrazovnim, kulturno-povijesnim i turističko-rekreacijskim vrijednostima.

 

  • JASTREBARSKO

www.tzgj.hr

logojJastrebarsko je gradić na pola puta između Zagreba i Karlovca, na pola puta između urbanog i ruralnog, na pola puta između mira i gradske vreve, a te puteve spaja u jedan idilični kraj s posebnom dušom i domaćom atmosferom.

 

 

 

  • ZAGREB

www.zagreb-touristinfo.hr

 

h_logo

Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske! Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte. Nalazi se na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe.

 

 

  • SAMOBOR

www.tz-samobor.hr

logosŽumberak i Samoborsko gorje svojom očuvanom prirodom, bogatstvom šuma, livada i pašnjaka, gorskih vrhova i zaravni, izvora i potoka, špilja te arheoloških i sakralnih lokaliteta već desetljećima privlače brojne planinare i izletnike koji traže svoju oazu mira i ljepote.

 

 

  • KARLOVAC

www.karlovac-touristinfo.hr

logokGrad Karlovac smjestio se u srcu Hrvatske na mjestu gdje se dotiču nizinski i gorski dijelovi, na sutoku četiri rijeke – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Podignut je u 16. st. u svrhu obrane od turskih osvajača kao jedinstvena gradska jezgra u obliku šesterokrake zvijezde.

 

 

  • OZALJ

www.ozalj-tz.hr

logooOzalj, gradić na prijelazu Kupe iz brdskog u ravničarski tok, niknuo je između šumovitih brežuljaka i smaragdne rijeke. Na vapnenačkoj stijeni, ponad tihe, zrcalne Kupe, ponosno stoji zrinsko-frankopanski Stari grad, simbol Ozlja i srce njegovoga povijesnog razvitka. Nad njim lebdi duh zrinsko-frankopanskog kulta, duh drevnog izvorišta hrvatske opstojnosti i samobitnosti.

 

 

  • DUGA RESA

www.tz-dugaresa.hr

logodrOvaj zanimljivi gradić smjestio se na obalama rijeke Mrežnice, jedinstvenog bisera prirodne baštine kontinentalne Hrvatske. Duga Resa je odavno prepoznata kao vodeća destinacija kontinentalnog turizma što nimalo ne čudi s obzirom da je izgrađena na obalama pravog riječnog dragulja, rijeke Mrežnice a u srcu središnje Hrvatske.

 

 

  • NACIONALNI PARK PLITIVČKA JEZERA

www.np-plitivicka–jezera.hr

logopNacionalni park Plitvička jezera otvoren je cijele godine za posjete. Zona obilaska prostire se većim dijelom uz jezera i slapove, a posjetiteljima su na raspolaganju i planinarska te 2 poučne staze. Područje Nacionalnog parka Plitvička jezera dio je Dinarskog krškog područja te pripada jednoj od najdojmljivijih krških cjelina u svijetu.

 

  • SLUNJ

www.tz-slunj.hr

logosluRastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa.

 

  • TOPUSKO

www.turizam-topusko.com

logotopTopusko se nalazi sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, te između Karlovca i Siska. Okružuje ga pitom brežuljkast krajolik bujne vegetacije bogat manjim vodenim tokovima oko kojih se prostiru plodne nizine, a u brdskim krajevima obilje velikih šuma i znatna rudna nalazišta u koja ubrajamo i ljekovite termalne izvore u Topuskom