Novosti

‘DANI KRAŠIĆKOG KRAJA 2022.’

Postavljeno 09/05/2022 | od : | Kategorija : Novosti | 0 komentara

Ove smo godine od 6. do 8. svibnja 2022. godine s veseljem ponovno održali našu tradicionalnu manifestaciju “Dani krašićkog kraja 2022.” u sklopu obilježavanja 29. rođendana  Općine Krašić i 124.  rođendana njezina zaštitnika bl.Alojzija Stepinca.

            Program obilježavanja ovogodišnjih Dana započeo je u petak, 6. svibnja, svečanom sjednicom općinskog vijeća Općine Krašić, koja kako smo naveli proslavlja svoj 29. rođendan Općine Krašić, kao i  i 124. rođendan blaženog Alojzija Stepinca. Tim smo povodom u Krašiću ugostili brojne visoke uzvanike, prijatelje i goste Općine Krašić. Zahvala ide pjevačkom društvu Javor iz Jastrebarskog, na izvedbi hrvatske himne kojom smo započeli sjednicu Vijeća. Na kraju sjednice podijeljena su Javna priznanja za prethodnu godinu. Javna priznanja uručena su  Vatrogasnoj zajednici općine Krašić i posthumno prof.Josipu Šintića. Također upućena je čestitka i zahvala svim mještankama i mještanima Općine Krašić na svemu lijepome i dobrome što svojim radom, trudom i djelovanjem postižu na području Općine. Zahvala svima koji i dalje, usprkos raznim izazovima, vide sve predivne potencijale ovoga kraja, onima kojima entuzijazam ne jenjava, onima koji nose vedrinu – onima zbog kojih je, na kraju krajeva, Krašić tako posebnom mjesto s dušom. Upravo vi, stanovnici ovog mjesta, zaslužujete najveće zahvale. Bez vas sve ovo ne bi imalo smisla.

 

            U subotu, 7. svibnja, od jutarnjih smo sati imali priliku uživati u predivnom XXVI. sazivu Likovne kolonije „Tragom svjetlosti i boja“. Zahvaljujući voditelju likovne kolonije gospodinu Milanu Stunji, ujedno i slikaru. Još smo jednom imali priliku vidjeti što sve slikarska duša može stvoriti kistom. Umjetnička vrijednost koja je proizašla iz ove likovne kolonije neprocjenjiva je. Hvala sudionicima likovne kolonije, slikarima što su osim svog predivnog talenta, donijeli sa sobom vedrinu i osmijeh. Na kraju kolonije načelnik Općine podijelio je svim sudionicima prigodne Zahlvanice za sudhjelovanje na koloniji. Večernji program nastavio se zabavnim programom uz tamburaškog sastava ‘Gazde’. Uz lijepu vinsku kapljicu ovaj glazbeni program zabavio je mnogobrojne goste u šatoru.

 

            I na kraju u nedjelju, 8. svibnja na rođendan našega zaštitnika bl.Alojzija Stepinca svečanim misnim slavljima u 08,00, 11,0  i u 18,30 sati svečano je proslavljen njegov rođendan u Župi Presvetoga trojstva u Krašiću, a nakon večernje svete mise su  naše prekrasne, marljive i talentirane Krašićke mažoretkinje sa svojim trenericama počastile svoje obitelji i brojne goste u šatoru mažoret plesom. Nastupile su sve tri skupine Krašićkih mažoretkinja i tako uljepšale u defileu središnji krašićki trg i prostor kod samoga šatora. Na početku su ujedno zajedno sa župom i općinom, nakon pozdravnog govora otvorile koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.  Još jednom velika zahvala spomenutim dragim Krašićkim mažoretkinjama, svim sudionicima tradicionalne likovne kolonije, našim vinarima i svima koji su posjetili ovogodišnju manifestaciju i na taj način doprinijeli njezinu uspješnu održavanju. Nadamo se i vjerujemo da će i dogodine biti moguće organizirati još svečanije i bogatije događanje.

Komentiraj članak