Novosti

SVEČANA SJEDNICA I PROMOCIJA KNJIGE O PRVIH 50 GODINA NK KRAŠIĆ

Postavljeno 25/10/2023 | od : | Kategorija : Novosti | 0 komentara

Prošloga vikenda bilo je svečano u Krašiću, posebno u nedjelju 22. listopada 2023., na spomendan  Svetog Ivana Pavla II. kada je nakon svečanosti obilježavanja 85 godina časnih sestara Služavki Malog Isusa u Krašiću i blagoslova novoobnovljenoga Samostana Svetog Nikole Tavelića u prijepodnevnim satima, popodne od 18 sati u dvorani vatrogasnoga doma u Krašiću upriličena završna svečanost povodom zlatnog jubileja nogometnoga kluba Krašić s predstavljanjem knjige, monografije o prvih pola stoljeća kluba.

Očekivano oko 200 nazočnih, od bivših i sadašnjih igrača, trenera, djelatnika, sponzora, predstavnika saveza i klubova te Općine i županije, navijača, gostiju i predstavnika medija.

NK Krašić osnovan je 1. kolovoza 1973.godine, a tokom cijele ove godine obilježava se ovaj lijepi i poseban jubilej. U veljači je održana redovna 50 godišnja skupština kluba, zatim je organizirano nezaboravno gostovanje  HNS-a i nekadašnjih vatrenih od kojih su neki bili osvajači srebra i bronce sa hrvatskom nogometnom reprezentacijom od kojih se ističu Olić, Manđukić, Ladić, Živković, Bišćan, Marić, Šokota, Leko, Jurčić, Vukojević, Poldrugač i brojni poznati igrači 04.lipnja, prije dva tjedna gostovanje zagrebačkog prvoligaša NK Lokomotive i na kraju ovom svečanošću stavljena je na neki način točka na I ove jubilarne slavljeničke godine.

Svečanu sjednicu je otvorio i vodio dopredsjednik kluba Mario Tuček, a nakon izlaganja recenzenata knjige gospodina Antona Samovojske i mons.Juraja Batelje, kao i samog autora gospodina Branka Stipkovića, sve prisutne srdačno su pozdravili načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik i upravitelj župe Krašić velečasni Ivan Vučak.

Dakako da se osobito iščekivala knjiga s monografskim elementima čiji je autor Branko Stipković,  jedan od osnivača i igrač prve generacije NK Pribića koji je 40 godina bio novinar Sportskih novosti i poznati sportski djelatnik. Stoga što je za recenzenta odabrao nekadašnjeg kolegu iz redakcije Antona Samovojsku, danas renomiranog tumača nogometnih zbivanja na HTV-u i budući da knjiga tretira i širi spektar našega mjesta, napose život i djelo blaženog kardinala Alojzija Stepinca pod motom „Stepinac je Krašić, a Krašić Stepinac“, logičan je slijed i uključivanja monsinjora Jurja Batelje, postulatora kardinalove kauze za proglašenje svetim.

Iskreno zahvalnost upućena je svima koji su se uključili i koji su sudjelovali u stvaranju ove vrijedne knjige, koja sadrži:

–  308 stranica, 586 fotografija, ilustracija, faksimila

– 110 naslova svjedoči o širini obrađenih tema  

– dimenzija  26,7×20 centimetara

– tisak i uvez u produkciji tvrtke Recom

– naklada 750 primjeraka.

Neka bude sretan period koji je pred nogometnim klubom Krašić i nadamo se dobar uvod u idućih 50 godina kluba.

 

 

Komentiraj članak