Novosti

PRONAĐI SVOJU PRIČU U ZAGREBAČKOM KRAJU

Postavljeno 21/10/2021 | od : | Kategorija : Novosti | 0 komentara

Ovoga vikenda otkrijete osam različitih mjesta i osam zanimljivih priča!

 

Ovoga vikenda uputite se u istraživanje zagrebačkoga kraja! Svaki naš kutak krije zanimljive crtice iz povijesti i legende s kojima vas upoznajemo kroz zanimljive kostimirane ture i likove iz prošlosti! Vođene šetnje na rasporedu su 23. i 24. listopada, stoga rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu još danas!

 

Osam različitih mjesta i osam sasvim različitih priča koje će vas vratiti u prošlost i otkriti vam zanimljive povijesne detalje koje još niste imali priliku čuti!

Krenite put Dugog Sela i saznajte kako se živjelo na dvoru grofice Drašković i njenog starijeg brata Janka Ivana Draškovića, a ako ste ljubitelj planinarenja, neka vaše odredište bude Krašić gdje uživati možete u planinarsko-interpretacijskoj šetnji Dolinom kardinala. Otkrijte neraskidivu vezu tog bajkovitog kraja i njegovih stanovnika.

Saznajte tko su čuvari baštine u Mariji Gorici i poslušajte bezvremenske junačke priče iz toga kraja, a nakon šetnje uživajte na manifestaciji Štruklijada, štrudlijada i kestenijada 2021.

Kakvu to baštinu krije Vrbovec na vrhu brežuljka otkrit će vam sluškinja Ljuba koja je nekad radila na dvoru Blandine de Piennes u vrbovečkoj kostimiranoj turi u subotu, a u nedjelju posjetite Brdovec kojim će vas provesti jedna čuvarica baštine i otkriti što sve krije ovaj slikoviti kraj.

Priliku da i vi ispišete svoju stranicu povijesti u Velikoj Gorici dobit će svi sudionici jedinstvene šetnje nekadašnjom Plemenitom općinom turopoljskom. Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite, krenite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine.

Djevojka Jana oživjeti će zaboravljene legende, narodne predaje i urbane mitove koje su sakupljale generacije žena njezine obitelji šetajući s vama Pisarovinom, a kako je izgledao Zaprešić nekada i kako se danas gradi njegova moderna priča, otkrit će vam djevojka Jelica, u šetnji ulicama toga grada.

 

KulTurama donosi najljepše priče zagrebačkog kraja

Najljepše šetnje zagrebačkim krajem donose najbolje od svakog mjesta, a sudjelovanje u vođenim turama je besplatno uz prethodnu prijavu na https://bit.ly/2X7uWWN

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

Više o KulTurami potražite na: https://www.facebook.com/kulturamacro

Komentiraj članak