Novosti

POSJETA KRAŠIĆU IZASLANSTVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Postavljeno 22/10/2021 | od : | Kategorija : Novosti | 0 komentara

Tokom tjedna, točnije u srijedu 20.listopada Općinu Krašić posjetilo je  izaslanstvo Zagrebačke županije koje je predovodio zamjenik župana Ervin Kolarec. Nakon dolaska u Krašić u općinskoj vijećnici ga je dočekao načelnik Općine Josip Petković Fajnik. Nakon prijema zajednički su razgledali izložene slike sa likovne kolonije ‘Tragom svjetlosti i boja’, a potom se uputili  do kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca gdje su zapalili svijeće.

Nakon paljenja svijeća zaputili su se prema dvorištu župnoga dvora gdje je goste dočekao upravitelj župe Krašić velečasni Ivan Vučak. Nakon kraćega razgovora uputili su se u razgledavanje nekadašnje župne kuće, u kojoj je blaženik proveo gotovo 9 godina u kućnome pritvoru, nakon dolaska iz Lepoglavske kaznionice 1951.godine.  Danas je župna kuća nakon temeljite obnove u posljednje dvije godine pretvorena u muzej  ‘Spomen  doma  blaženog Alojzija Stepinca’  te ponovno otvorena za brojne hodočasnike i posjetitelje Krašića, koji imaju prilike vidjeti originalne stvari iz Stepinčeva vremena, kao i krevet na kojem je proveo posljednje trenutke svojega života i na kojemu je preminuo  10.veljače  2021.godine.

Županija Zagrebačka kazano je, do sada je podupirala razvoj vjerskoga turizma i usmjerenje Krašića kao centra vjerskoga turizma za cjelokupnu Zagrebačku županiju i šire. Tako će to biti i ubuduće te će se nastojati da se projekti Općine i Turističke zajednice, posebno vezani uz komunalnu infrastrukturu i turističke sadržaje, kao i vjerska i općenito turistička događanja, a sve potrebno za daljnji razvoj vjerskoga turizma i općenito rurlanoga turizma u Općini Krašić pripomognu od strane županije. 

Komentiraj članak